Κ Ρ Α Τ Η Σ Ε Ι Σ
Δραστηριότητες

Περίπατοι:
Ο περίπατος στην παραλία, το τρέξιμο, η ποδηλασία κάτω από τα πλατάνια και τις ιτιές, είναι συχνές δραστηριότητες αναψυχής. Το παραλίμνιο δάσος αποτελεί ένα από τα ελάχιστα που έχουν απομείνει στη χώρα μας και αποτελείται από πελώρια πλατάνια, λεύκες, ιτιές και πολλά αναρριχώμενα φυτά.

Φωτογραφία:
Η Καστοριά παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάθε ερασιτέχνη ή επαγγελματία φωτογράφο φωτογραφίζοντας θαυμάσια θέματα όπως την ανατολή και τη δύση του ήλιου, στολίδια της λίμνης, μοναδικής αρχιτεκτονικής εκκλησίες και αρχοντικά.

Ψάρεμα:
Το ψάρεμα με καλάμι στην ακρολιμνιά αποτελεί θαυμάσια εμπειρία, λόγω της φυσικής ομορφιάς. Στην λίμνη υπάρχουν πολλών ειδών ψάρια όπως γριβάδια, τούρνες, πεταλούδες, γουλιανοί κ.α.

Κυνήγι:
Στα ορεινά συγκροτήματα του νομού Βίτσι & Γράμμο υπάρχει πλούσιο κυνήγι. Συνήθη θηράματα αποτελούν οι λαγοί, αγριόχοιροι, πέρδικες & ορτύκια.

Κωπηλασία - Ιστιοπλοΐα:
Η κωπηλασία και η ιστιοπλοΐα προσφέρουν πέρα από την άθληση, ένα ενδιαφέρον θέαμα, καθώς συχνά διοργανώνονται πανελλήνιοι αλλά και διεθνής αγώνες.
Αν διαθέτετε μικρό ιστιοφόρο μπορείτε να κάνετε ιστιοπλοΐα και να ανακαλύψετε την πόλη μέσα από τη λίμνη.
Επίσης μπορείτε να κάνετε σκι στα ήρεμα νερά της λίμνης.

Σκι:
Εάν κάνετε σκι σας δίνετε η ευκαιρία την χειμερινή περίοδο να επισκεφθείτε το χιονοδρομικό κέντρο του Βιτσίου(30 λεπτά), της Βίγλας (50 λεπτά), της Βασιλίτσας (90 λεπτά)

Νυχτερινή ζωή:
Γιατί η Καστοριά έχει τα πάντα. Και ιστοριά και σύγχρονη διασκέδαση. Ξεκινώντας με ένα ποτό στα νεανικά στέκια των παραλίμνιων δρόμων και συνεχίζοντας στα στενά της πόλης έως το πρωί.

Τοπική Αγορά:
Μεγάλο ποσοστό της παγκόσμιας παραγωγής προϊόντων γούνας υψηλής αισθητικής & ποιότητας κάνουν την Καστοριά γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο.Έχετε λοιπόν την ευκαιρία να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στην Καστοριά με την αγορά γούνας σε προσιτή τιμή και μοναδική ποιότητα.